zondag 31 juli 2011

In de maak

Vanavond ben ik bezig geweest met een ontwerp voor een tekentas met potlodenrol.
Ook is mijn hoofd aan het dromen over de auto-garage-speelmat-tas.
2 projecten die ik komende tijd verder zal uittekenen en vervolgens een tuto van zal plaatsen.
Het moeten in ieder geval tassen worden waar kleine jongetjes van 3 jaar ook mee overg kunnen en die tegen een stootje kunnen. Tafelzeil en klittenband dus. En een hoooooooop biaisband!

een geweldige lap, maar nu...

Ik heb via marktplaats voor een zacht prijsje deze prachtige lap kunnen overnemen.

Het is een meter van een soort suède-achtige stof met aan de andere kant teddy. Heerlijk voor een winterjasje voor onze kleine meid dus, maar ja, welk patroon? Het lijkt me leuk om de naden de verkeerde kant op te stikken, zodat het teddy er tussenweg komt. de jas wordt een 86/92, dus gezien de toch wat dikke stof, moet het geen patroon zijn met al te veel poespas. Wie heeft een idee?


zaterdag 30 juli 2011

De buit van vandaag!

 Vandaag hadden mijn 'mam' en ik zin in een gezellig dagje éven zonder mijn 3 hele lieve schattige, maar toch oh zo drukke en soms hangerige van de 'ik krijg tanden periode' en de 'we hebben vakantie en hele dagen met z'n twee is voor de beste broertjes soms teveel weken' kindertjes. Wat gingen we doen? Eh, geen idee, als er maar winkeltjes aan te pas komen! Waar? Jeetje wat een moeilijke vragen. Ehm, waar zit er een stoffenwinkel waar we nog nooit geweest zijn? Winschoten (of all places haha). Bij http://www.fairliving.nl/

En wat voor een stoffenwinkeltje! Super! Je wordt er vriendelijk ontvangen door een lieve dame die honderd uit staat te kletsen met, ik denk, een goede vriendin en de dame haar gezellige en charmante zoon. Het winkeltje is van voor naar achter helemaal gevuld met allerhande stoffen. Ook hebben ze een geweldig stukje met fairtrade en eko stoffen en afrikaanse lappen. Gewèèèèèèldig! Ik wist niet waar ik eerst en laatst moest kijken. En allemaal voor prijzen waar je niet eens stijl van achterover slaat. Tuurlijk, het is geen spotprijs, maar dat kun je bij dat soort mooie stoffen ook niet verwachten.

Ik ben uiteindelijk de deur uitgelopen met een schattige blauwe flanel voor 2 pyamas voor de jongens, een schitterende, ik meen, afrikaans lapje. Ik denk voor een tuniekje of blousje voor Lise. Een rits voor de nog te maken winterjas voor sven en een ottobre die ik nog niet had. uiteindelijke schade: 27 euro. Ik kon er mee leven. En helemaal blij zit ik nu te bedenken wat ik er allemaal van ga maken!

kleine jongens worden groot

Sven had al een grote-jongens-bed. Nu is het een stoere-jongens-bed! Hij slaapt nu hoog en hij vind het nu nog geweldig! Het is een 'te gek bed'. Morgenochtend weten we of hij het nog steeds geweldig vindt ;) Het spreekt natuurlijk voor zich dat er nu een bed tent gemaakt dient te worden! 'Met raampjes en een deur'. We zijn niet veeleisend...

Ook lasse heeft een grote-jongens-bed gekregen! Een meegroeibed, welke nu op z'n kleinst staat. Groot genoeg voor een dreumes van 2,5 jaar.
 


om kwart over 9 even naar binnen gepiept, heerlijk zoals kleine kindjes kunnen slapen 'piep piep piep', de camera op mijn telefoon stelt scherp. 'Flitsssssss', sja, in het donker zie je zo weinig. En ze slapen zo zoet:

donderdag 28 juli 2011

Mijn eerste Feliz

een tijdje terug liet al een voorproefje zien van de Feliz waar ik mee bezig was.
Eindelijk is deze dan klaar. Met veel schoonheidsfoutjes waar ik erg veel van geleerd heb. Maar toch vind ik em wel geslaag, hij is in ieder geval heel vrolijk! Nu maar hopen dat de ontvangster er net zo vrolijk van wordt!

T-shirt met gereedschap


Oh jee, dat krijg je er van als je je kind van 3 vraagt 'van welke stof moet mama het volgende t-shirt maken', terwijl je nog niet gekeken hebt of je voor alle stoffen ook bijbehorende uni tricot of boordstof hebt......

"Deze mama! met het gereedschap." 

Nou een hele goede keus! Eentje die ik gekocht heb bij http://www.stoerejongensstoffen.nl/. Helaas had ik geen bijpassende stofjes om er een beetje een spannend shirtje van te maken.

Nou ja, dan maar een standaard modelletje, de stof maakt alles weer goed tenslotte!!!!

enneh, als je 3 bent, ga natuurlijk niet meer braaf lachend op de foto!

woensdag 27 juli 2011

Hannel met legging voor Lise



Voor Lise maakte ik vandaag een setje in het blauw. Een Hannel shirtje van farbenmix met een bijpassende legging. De Hannel is er een van 'ik had echt mijn dag niet'.

De boord zit er verkeer om op, vandaar het roosje voorop, dat verhult het naadje een beetje. de bandjes onderin wilde niet netjes onder de naaimachine door, de stof piepte er op verschillende stukken tussen uit en de stof lubberde natuurlijk heerlijk. de legging was ook al zo'n drama, het blauwe stofje was gewoon niet prettig om mee te werken.

Maar goed, uiteindelijk is het toch best een schattig setje geworden en als ik niks zeg, ziet men de foutjes misschien niet ;)

maandag 25 juli 2011

de binnen speeltuin

als het buiten regent en de ukken hebben te veel energie, wat doe je dan? juist, je bouwt de kamer om tot binnen-speeltuin, logisch toch?!






 

zondag 24 juli 2011

een hoes voor de binnen wiebelwipwap

een tijd terug kwam ik zo'n piepschuimen wiebel wip wap (hoe noem je zoiets?) tegen in de koopjeshoek van de ikea voor 5 euro. tsja, dat kan je dan niet laten liggen natuurlijk. dus hup, het vreselijke onhandige ding ging achter in de auto en werd thuis opgeslagen op de trap (logische plek toch?!), omdat er eerst een hoes om heen moest. aan die hoes wilde ik natuurlijk weer niet teveel uitgeven. het komt uit een koopjeshoek, wordt afgeleefd door de kinderen en ons bin zunig.
dus na wat gerommel in de overvolle lapjes kast, kwamen er nog restjes stevig katoen tevoorschijn dat ik gebruikt heb voor de eloleotassen voor alle familieleden afgelopen sinterklaas. een uwyh project dus. ook een rits werd nog opgescharrelt. helaas niet lang genoeg, dus wat doe je dan als je de helft al in elkaar hebt? je zet er een rits  tegenover! het is een draak van een ontwerp geworden, maar de kinderen vinden em fantastisch!

nog meer tricot




deze longsleeves maakte ik afgelopen week en met succes: volgens sven zijn ze 'te gek' en 'de mooiste van de hele wereld!' Nou, dan heb je toch eer van je werk dacht ik zo. Ik ben beloond met een hele dikke knuffel.
De stof is de töff töff jersey die ik bij http://www.michas-stoffecke.de/ besteld heb.

deze t-shirts heb ik al een tijdje terug gemaakt, echter nog niet op m'n blog gezet, dus bij deze:
de mooie gympen tricot van farbenmix en een simpel streepjes lapje van de stoffenkraam.




zaterdag 23 juli 2011

een najaars quintia

Deze lap heb ik ooit via marktplaats gekocht als zijnde popeline. Eenmaal ontvangen vond ik de lap beeldig, maar hij voelde zo stug aan, niks voor een jurkje, broekje of blouse. Hij verdween dus in de kast, tot het tijd werd om aan najaars kleding te gaan denken. Deze stof leek me ideaal voor een tussenjasje. Het model is een Quintia van farbenmix en ik heb het jasje gevoerd met een zachte tricot. de sliertjes onderaan hebben inmiddels een knoopje. Kralen leken me nog niet zo geschikt voor een eenjarige.





Tricots, tricots, tricots, tricots......

Naar aanleiding van de utidaging op het Sancho forum om 7 kledingstukken in 14 dagen te maken, ben ik begonnen met shirts voor de jongens. De uitdaging heb ik niet gehaald, omdat ik van dag 1 tot en met dag 13 niks heb weten te presteren, maar daarna heb ik nog even mijn best gedaan.
hier alvast de eerste foto's:
een slim fit model uit de ottobre in maat 110. het stofje heb ik van http://www.stoerejongensstoffen.nl/

nog een model uit de ottobre in 110. de stoffen zijn van http://www.michas-stoffecke.de/


ottobre maat 110. de stoffen zijn van http://www.michas-stoffecke.de/

een omgekeerde versie in maat 104

een hannel in maat 80, het stofje heb ik gekocht bij http://www.destoffenkraam.nl/

Een svea van tricot

Gisteren maakte ik deze tuniek af: een Svea van farbenmix. Ik heb deze van tricot gemaakt, zonder rits. De bovenkant is in maat 42/44 en dan loopt hij uit naar maat 50/52. Hij is gemaakt als proefmodel, uit een lapje van 1,5 meter. Toch vind ik em al erg geslaagd, een ideaal model als je heupen en billen hebt. Ik heb em vandaag al meteen aan gehad en hij draagt heerlijk, hier volgen er zeker meer van en ook zeker een paar in tricot!

Ottobre tuniek van linnen

Enige tijd terug maakte ik deze tuniek voor mezelf. een zalig kledingstuk. achteraf gezien had hij bovenin iets smaller gemogen, maar nietemin is het een favoriet. de foto is net na het wassen genomen, dus hij ziet er nog wat verfromfraaid uit

maandag 11 juli 2011

een ik-heb-geen-zin-in-huishouden-taart

wat doe je als de twee jongsten op bed liggen, de oudste uitgeteld op de bank een filmpje zit te kijken en je geen zin hebt in het huishouden?

juist, dan bak je een zomaar-taart:



geen culinair of creatief hoogstandje, maar oh zo lekker!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...